MuziekInstituut Griffoen - Liefhebber van klassieke muziek?

Het Franse literaire chanson van Middeleeuwen

De gewoonte om gedichten te zingen bestaat in Frankrijk al sinds de Middeleeuwen. De Zuid-Franse troubadours en de Noord-Franse trouvères lieten in de 12e en 13e eeuw hun chansons over liefde en maatschappij horen in paleizen en kastelen. Maar ook later in de Franse geschiedenis speelde het chanson een belangrijke rol.

Tijdens de Franse Revolutie en in de 19e eeuw werd er in chansonteksten uitvoerig commentaar geleverd op de maatschappij en de politiek van dat moment. In Parijs vormde het café-concert en later het cabaret-artistique van Aristide Bruant een broedplaats voor veel nieuwe chansons. In de jaren ‘ 60 en ‘ 70 van de vorige eeuw beleefde het chanson een enorme bloei dankzij chansonniers als George Brassens, Barbara en Jacques Brel.


Edith Piaf ‘Mon Dieu’

Jacques Brel ‘Ne me quitte pas’

Cursusduur: 6 lessen van 2 uur


Cursusprijs: € 120,-


Lestijd: Bij voldoende aanmeldingen kan deze cursus
het hele jaar door starten.

"Nog nagenietend van de laatste les – waar jij nog gespeeld en gezongen hebt – wil ik je alsnog reuze bedanken voor de stimulerende (in alle opzichten) lessen. Ik verheug me al op volgend jaar."

(mevr. J.Leliveld, Amsterdam)

"Veel dank voor de geweldige lessen over het Franse chanson. Je hebt mij weer veel moois en onbekends laten ontdekken. Ik heb ervan genoten!"

(mevr. M.Hooghoudt, Huizen)

"Je hebt je de afgelopen jaren zeer ingespannen om de bronnen van de muziek, uitstromend in een brede rivier voor mij zichtbaar en hoorbaar te maken. Dank voor het vele waarmee je me kennis hebt laten maken!"

(mevr. O.Fles, Naarden)

1251 NH Laren(NH)

T 035 53 11 114

E henrietgriffioen@gmail.com

© 2016 Webdevelopment by Graphic Dynamics

Graafland 3